Кука за подмазивање за индустрију меса

ИНОВАТИВНО РЕШЕЊЕ ЗА ИНДУСТРИЈУ МЕСА

Новоразвијена LUBCON® кука за подмазивање омогућава лако подмазивање и смањује оптерећење

Преко 900.000 тона свињског и говеђег меса преради се сваке године у једној од три највеће немачке кланице. Током овог процеса, половина трупова се транспортују кукама на надземним цевастим транспортерима. Претходно су се гусенице подмазале ручно помоћу мердевина и четке (око 3 м висине за свињско месо, 4,5 м за говедину). Сходно томе, маст није била равномерно нанета и мазиво није могло да се дозира у оптималној количини. То је резултирало нагомилавањем масти испред кука, због чега је маст повремено падала на трупове. Грудвице масти такође ометају механичко заустављање и поновно покретање трупова. Процес подмазивања и чишћења је морао да се понавља најмање сваке четири недеље, што је било незгодно и изузетно дуготрајно и напорно.
LUBCON је развио апликатор мазива који је лак за руковање и равномерно распоређује мазиво. Причвршћује се за цевну стазу металном шипком и помера се ланцем транспортера изнад колосека. Пошто померање трупа није континуиран процес, цевне траке морају да буду подмазане током планираног одржавања. ТSG АLN 1001/00 је изабрано као мазиво које испуњава све захтеве. H1 прехрамбена маст има добру преносивост и пријањање. Због ниског вискозитета, равномеран, танак слој масти може да се нанесе чак и на радним температурама од чак 5°C, решавајући проблем стварања масти и контаминације. У поређењу са претходно коришћеном машћу, потпуно синтетичка алуминијумска комплексна маст са полиуреом спречава МОSH контаминацију меса и додатно повећава безбедност производње. Посебан згушћивач такође омогућава значајно продужење интервала подмазивања.

Stacks Image 4047

LUBCON Кука за подмазивање на надземној траци цеви за транспорт половина свињских трупова

Брзо и лако подмазивање надземних шинских цеви у кланицама

  • Повећајте сигурност производње коришћењем синтетичког мазива без МОSH, што омогућава стварање танког масног филма због ниског вискозитета (без акумулације масти)
  • Уштеда мазива: Количина потребног мазива је смањена за најмање 50% захваљујући овој иновативној технологији подмазивања и њеним продуженим интервалима подмазивања
  • Уштеда енергије: Мања потрошња енергије због нижих захтева за електромоторима за вучу и лакшег покретања транспортних ланаца
  • 97% уштеде времена због лакшег руковања и аутоматског подмазивања:
  • Смањите напоре одржавања тако што ћете да удвостручите време између подмазивања

ДИСТРИБУТЕР ЗА СРБИЈУ
AP - ŠPED d.o.o.
Alaska 26, 11080 Zemun
063 523 077

LUBRICANT CONSULT GMBH
Gutenbergstr.13
D - 63477 Maintal, Germany
www.lubcon.com

Image
© 2024 Igor Albreht kontakt